torsdag 30 april 2009

En god gärning?

SkrivPuff Utmaning 118. 28 April. God gärning?

Lilla Sol föddes en vanlig dag i augusti utanför familjens hägn. Eleonora fick nätt och jämt hålla den lilla i sina armar innan hon tvingades att klä sig för återresan till fästmannen släkt. Hon tittade på den lilla rödlätta varelsen och hennes hjärta skrek högt av smärtan vid avskedet. Stora salta tårar strömmade nedför kinderna hela vägen tillbaka. Aldrig hade hon trott att något kunde göra så ont, själen värkte, brösten värkte och hjärtat hade gått itu.

Hennes bror satt tyst vid hennes sida men han fanns som alltid där för henne.
Hon kände att hon inte hade ork att möta mannen som hon älskade just nu.
Märkt av Tbc hade han inte haft kraft nog att se till att de kom i brudsäng och förlovning räckte inte i släktens ögon för att de själva skulle få ta hand om sitt barn.
Åh den vackra käraste lilla som hon burit närmast sitt hjärta, vad skulle det bli av henne som lämnats där hos barnmorskan. Eleonora kved och skakade av frossa och oro. Brodern lade sin arm beskyddande om henne och de delade tystnaden.

Anmodern Anna stod på tröskeln när de anlände. Hon frågade inget höll bara upp dörren under tystnad.
Sven såg till att Eleonora kom i säng i rummet bredvid fästmannen. Hon somnade omedelbart helt utmattad, hörde inte ens de välbekanta hostningarna från andra sidan väggen.

Medan hon sov höll släkten rådslag utan hennes medverkan. Efter en del upprördhet enades fästmannens mor och syskon om att en av de äldre systrarna skulle ta med sig barnet till sitt hem i Norge för att undvika skandal.
Harriet hette hon som inte ens tyckte särskilt mycket om barn men som såg det som sin plikt och en god gärning för familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar