söndag 17 maj 2009

Berörd av livet.

SkrivPuff Utmaning 137. 17 Maj. Fem favorit ord på B, skriv en berättelse där minst två ord är med.

Berörd, brokig, blad, bitsk, broderi.

Susanne spatserar på gatorna i Rom. Hon lever sin dröm. Här ska hon njuta av livet varje ögonblick i ett halvt år. Hon ska måla människor, gator, torg, fånga stadens stämningar och brokiga liv i penslande drag. Den bitska grundton hon lagt sig till med under de sista åren smälter ikapp med asfalten under den heta solens strålar.

Hon andas djupt och känner frihetskänslan stiga upp från magtrakten och sprida sig som bubblande champagne ut i armarna och vidare upp i huvudet. Hjärtats lite gistna dörr får sig en puff och glider knarrande upp på vid gavel. Susanne känner i en sorts berusning att hon vill röra vid och beröra människorna omkring sig. Hon vill förmedla den kärlek till livet som just här och nu dansar likt en vildsint tango inom henne.

Ja varför inte tänker hon och skrattar högt medan hon bjuder upp sig själv till den dans som redan pågår inom henne. Hennes klackar smattrar mot gatstenen i takt med den musik som bara hennes öron uppfattar. Intresserat tittar folk upp från sina kaffekoppar och samtalen avstannar på caféerna runt det lilla torget.

Susanne är så inne i sin dans att hon inte märker den vackre mörkhårige mannen som med målinriktade steg närmar sig henne med en röd ros i handen.
Han fångar henne skickligt i sina armar och för henne med säkra steg till nya nivåer i dansen. Rosen sätter han med varsam hand bakom hennes öra och bladen smeker hennes nu så röda kind.

Det var 10 år sedan de tog sina första impulsiva danssteg tillsammans hon och Roberto. De bor mitt i Rom och tangon håller deras romans eldig och vid liv.

3 kommentarer:

  1. Det bara sprids glädje och kärlek i den här texten! =) Det var precis min stil, därför ville jag bara läsa mer och mer.

    ha det bra, kram elin.

    SvaraRadera
  2. härlig kvinna som vågar jag kan se alla kaffekoppar som stannar
    härligt kul

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar livsbejakande text jag vill läsa mera

    SvaraRadera