måndag 15 juni 2009

Hederskodex

SkrivPuff Utmaning 166. 15 Juni. Fånge Hatt Kök Glimt Vana.


Utrymmet var begränsat. Här satt han instängd och som fånge i ett välfyllt skafferi.
Han kunde inte låta bli att skratta åt sig själv. Han tittade ner på sina kritstrecksrandiga byxben där pressvecken var skarpa som rakknivar och de svarta lackskorna blänkte i strimman av månljus som letade sig in genom ventilen ovanför honom. Fracken satt så väl runt kroppen att han kunde förnimma varje andetag. Käppen med silverkrycka kanske skulle bli det redskap med vilket han skulle kunna ta sig därifrån. Han behövde koncentrera sig nu för att finna en plan B.

Hans misstag var att han gjort sin roll som gentlemannatjuv till en vana, han hade helt enkelt öppnat dörren och låtit slentrianen träda in i sitt liv.
Bröllopsfesten hade fångat allas intresse så till den grad att det hade varit alldeles för lätt att komma över de smycken han var ute efter. Han behövde spänning för att hålla koncentrationen i det yrke han valt. Alltihop hade gått alldeles för lätt och han blev oförsiktig. Han hade helt enkelt lagt sin grå cylinderhatt som ett visitkort på bordet i rummet för det begångna brottet.

Han hade lyckats befria hatten men själv gått i fällan. När han på sin väg ut genom köket hörde de bestämda stegen från husföreståndarinnan fanns bara en väg fri och det var in i skafferiet. Han hann nätt och jämt dra igen dörren efter sig när nyckeln vreds om två varv medsols i låset.

Han visste att motsvarande procedur fast motsols skulle ske klockan 7 nästa morgon och då var hans tid ute. I en inre glimt av fantasi såg han för sig hur han slog ner den bastanta husföreståndarinnan med sitt försilvrade redskap. Han rös inför sin inre syn. Slå en kvinna, nej det gick långt utanför hans yrkesheder.

6 kommentarer:

  1. Jättekul! Stilen följer innehållet väl. Kul att "ses" igen!

    SvaraRadera
  2. Välkommen tillbaka! Så roligt att se dig här igen. Hoppas att du hade en jättefin vandring och semester. Hur gick det? Jag ser att du snabbt kommit in i skrivadet igen -vilken fin text! Själv tycker jag det är för varmt för att skriva ngt vettigt -London är stehett. Kanske som Korsika?//Sofie

    SvaraRadera
  3. Spännande beskrivet, så jag vill veta mera...

    SvaraRadera
  4. Jätte fin och rolig text att läsa,Mina tankar går till gentlemanna tjuven Arsene Lupin.
    Instämmer helt med de andra.

    SvaraRadera
  5. Hinner inte läsa just nu, ville bara säga att jag tycker det var roligt att du återrapporterade kring din resa. Låter som du har haft det gudomligt!! Dig väl unt! Själv håller jag på att sammanställa mina alster här på Blogspot och Skrivpuffen för att ge ut en Blok på Vulkan. Har mycket med det. Det ska rensas och redigeras och bli så bra som möjligt. Jag återkommer så småningom med nya äventyr. Vi hörs här! Kram Cissi

    SvaraRadera