fredag 3 juli 2009

Gift

SkrivPuff Utmaning 184. Skriv om GIFT.


Den gamle mannen sitter där på sin sängkant. Hans ögon är grumlade och skumma. Han lever i skuggornas rike. Skuggor från flydda tider. Kroppen är i multnande och kläderna som han en gång burit upp hänger som slokande segel runt honom.

Hans ande har rest till mer lockande landskap och han känner sig övergiven och bitter. Han har för länge sedan slutat att älska och omedvetet har han nu som mål att förgifta tillvaron för dem som står honom nära. Han fångar dem som spindeln i sitt nät och sprider sitt förlamande gift genom deras varelser. Han ville att de ska få smaka det bittra precis som han.

Omtanke och vänliga ord förvandlar resterna av hans själ till en huggorm och han sprider sitt gift i små och stora portioner. Han känner när det träffar dem rakt i hjärtat. När de lider blir hans sömn och drömmar lättare för då känner han deras delaktighet.

3 kommentarer:

  1. Härligt att höra din röst!

    SvaraRadera
  2. jag gillar att läsa det du skriver blir liksom ett gift som jag måste ha ett måste som jag valt att ha..... gillar dina ord du formar de så tänkande...

    SvaraRadera
  3. Jag tackar så jätte mycket för din kommentar! =)
    Du har skrivit fint som vanligt..

    Många sommar kramar!

    SvaraRadera