lördag 28 februari 2009

Vänskap


SkrivPuff Utmaning 58 27 Februari. En minnesvärd födelsedag.

Kerstin hade varit sjuk en längre tid, utbränd. Livet utanför jobbet hade krympt, det fanns ingen ork till att vara privat. Sjukskrivningen kom som en befrielse.
Doktorn hade tittat henne djupt in i ögonen och frågat: På en skala 1-10, hur stressad är du?
Då kom tårarna, störtfloden som länge värkt inom henne fram ur bröstet. Hon blev bönhörd, räddad iland. Det kändes som att få sitta där i den lilla röda räddningsflotten och vara värd att få överleva.

Dagarna som följde i ensamhet i lägenheten och stillheten ledde henne allt närmare sig själv igen. En dag damp lusten ner som ett brev i brevlådan. Längtan och goda minnen födde en idé.
Hennes födelsedag närmade sig, inga jämna år, men en önskan att fira och hedra den visa kvinnan som hon trots allt hunnit bli.

Samtidigt föddes tanken på att även fira den visa kvinnan i vänner som betytt mycket i hennes liv. Kvinnor som hon bar som pärlor i ett halsband i sitt hjärta.
Vilken färgskala de utgjorde i hennes minnesbank. Hon ville tillkännage deras betydelse för henne.

Lusten att skapa gav form åt en kreativ inbjudan. Möjlighet gavs att ta med sig en dikt,sång, minne eller något annat viktigt att dela med sig till de andra.
10 vackra, livsbejakande,mogna och visa kvinnor kom. De kände inte varandra.
Kerstin presenterade dem var och en, när och hur de kommit in i hennes liv
och något roligt minne som de delade.

Sakta vävdes gruppen ihop och det blev en fest där samtalet omfamnade dem alla. Dikter lästes, tal hölls, bilder visades, tips utdelades och sången lyfte högt mot taket ur hela skaran.
Dagen gav den visa kvinnan hennes rätta skepnad och Kerstin fylldes åter på av den energi som hon så länge saknat. Det var hennes mest minnesvärda födelsedag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar