onsdag 25 mars 2009

In Spirito

SkrivPuff Utmaning 84. 25 Mars. Du putsar din datorskärm och upptäcker att det bor en ande därinne. Vilka tre önskningar får du uppfyllda?

Jag putsar min datorskärm med huvudet fullt av tankar när jag får en stark känsla av att jag är iakttagen. Jag tittar mig omkring i rummet men lägger inte märke till något särskilt. Ägnar mig åt skärmrengöringen igen och ser plötsligt att jag torkar någons näsa. Tittar igen och fastnar i en bråddjup blick. Woow! Innan jag hinner reflektera börjar det ryka om hela datorn. Jag hostar i handen medan något eller någon tar form. Rummet tycks krympa i takt med att figuren växer.

– Hej min vän! Jag heter Spirit och har kommit för att ge dig nya möjligheter. Du har vunnit andevärldens gillande för att du är en så flitig Skrivpuffsskrivare och därför vill vi belöna dig. Tre önskningar kan du få uppfyllda här och nu.

– Jahaja säger jag med tappad fattning och tomt huvud. Hur lång tid har jag på mig?

– Exakt 3 minuter sen går jag upp i rök.

– Ojojoj vad stressad jag blir, vart tar du vägen sen? Kan jag ringa dig?

– Hahahaha du va mig en lustig en skrattar Spirit och rör sig närmare mig.

– Ska jag vara ädel eller kan jag önska för egen del?

– Hohohoho vad som helst min vän men tiden går….

– Äh nummer ett får bli obegränsad tillgång till mina inre världar så att jag kan plocka fram oanade skatter att förmedla till människor som uppskattar och hämtar inspiration från mina berättelser.

– Gott min flicka, ska bli! Och mera ….

– Ja jag skulle gärna vilja ha hjälp med att förlåta och lägga bakom mig gamla oförrätter som ibland gnager i mitt sinne så att jag inte slösar bort mitt liv.

– Jaja det blir bra nu känner jag att jag suddas ut så snabba på lite vetja, jag har ju inget telefonnummer hihihoho.

– Jag önskar att vi människor lär oss kommunicera bättre så att vi förstår varandra och kan hjälpas åt skriker jag i hopp om att få fram min sista önskan innan Spirit är borta.

Jag hör hans godmodiga skratt lösas upp i en ljudlig prutt som skakar om både mig och rummet.

Omtumlad känner jag hur mina fingrar plötsligt av sig själva spelar över datorns tangentbord likt en avancerad pianist. Jag undrar just vad som är på gång??

3 kommentarer:

 1. Coola önskningar! Och hur bra som helst! Jag önskar att det här var på riktigt! Tänk om man kunde få önska bradiga saker som dina! Det hade varit toppen! Du har skrivit på ett både roligt och inspirerande sätt! TAck för det! Cissi

  SvaraRadera
 2. Du har skrivit så att jag också kände stressen!. Fint och varmt och roligt.
  Tack för din kommentar till min fobi-text. Den värmde!

  SvaraRadera
 3. Jätte fina önskningar som kommer fram på ett kul sätt.

  SvaraRadera