tisdag 17 mars 2009

Den stora planen

SkrivPuff Utmaning 75. 16 Mars. Att fullfölja en plan.


De planerade för sin resa med både bävan och förväntan medan de plockade stenar ur åkern och byggde gärdsgårdar. De var egentligen inte kära men hade blivit fästfolk i sin vilja att förändra, göra något annat än generationerna före dem hade gjort.

Ingen av dem var särskilt talför men i förberedelsernas ögonblick nådde de fram till varandra. De räknade varje dag tillsammans sin växande hög av riksdaler som snart skulle räcka till biljetterna. Hon vävde nätterna igenom på kammarn, han var i ottan ute på åkern eller i skogen, dräng och piga. Snart fria, sina egna i landet Långtborta, over there.

Deras koffert var fylld till brädden med vad de kunde få med sig av Svedala.
Dyrbarast var fotografierna på familjerna de skulle lämna bakom sig.
Hanna oroade sig lite för pratet, allt hette ju tocke underliga saker. Ön de skulle anlöpa hette Ellis "Ajländ", bara det. Ja dagarna på skeppet kunde ju också bli besvärliga om vågorna rullade och skulle maten räcka?

Det var bäst att hålla tankarna i styr med mer arbete. För rika skulle de bli och egen gård skulle de ha, det hade de dyrt och heligt lovat varandra. Nej inget kunde stoppa dem nu, de skulle fullfölja sin plan, Hanna och Alfred.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar