tisdag 24 mars 2009

Änglavakt

SkrivPuff Utmaning 82. 23 Mars.
Du – eller din huvudperson – får chansen att starta en helt ny karriär. Skriv om första dagen på jobbet.


Angela vaknar upp i tron att hon drömt en drömmarnas topp etta. Hon sträcker på sig, gnuggar sömnen ur ögonen och blir klarvaken. Det är ju sant!! Igår kom samtalet från kommundirektören Pär Sanktesson. Projektet hade fått bifall från samtliga partier. Jobbet på heltid kunde tillträdas omgående och lönen var satt till 45.000 kr per månad och med extra bonus vid mirakler.Hon hade till och med fått tjänsterum på sjunde våningen och fria arbetskläder.

Aldrig har hon kommit så fort ur sängen.
Angela svävar över torget till den nya arbetsplatsen i kommunhuset. Hon är ett enda stort leende när hon hälsar god morgon på alla de människor som strömmar till. Hon tar hissen upp till rummet för att inviga sina arbetskläder före den allmänna presentationen vid gatuplanet.

Angela Helig står det redan skyltat vid dörren. Hjärtat bankar förväntansfullt när hon skrider in. Andlös står hon där med tårar i ögonen och ser på klädseln som hänger framme.
Angela tar på sig den vita fotsida dressen, tänder den självsvävande lilla ringen ovanför huvudet och rättar till de silvriga vingarna.
Hon tar ett djupt andetag och gör sig redo för att presenteras och välkomnas som Sveriges första kommunalanställda ängel.

2 kommentarer: