onsdag 17 juni 2009

I det lilla

SkrivPuff Utmaning 168. 17 Juni. Jag älskar mina påhitt.

För att mina steg inte ska bli alltför tunga om mornarna när jag går till jobbet brukar jag försöka göra något lite annorlunda varje dag. Kanske sjunger jag, tar en annan väg, tittar på och fantiserar om dem jag möter. Ibland stannar jag till utanför jobbet och bara ser mig omkring. Jag tittar på träd, blommor och lyssnar på fåglarna eller om det hänt något nytt sedan gårdagen. Kanske gör jag lite uppmjukande rörelser, känner hur mina fötter har det i skorna. Har jag tur får jag dela ett leende med någon förbipasserande.

Regnar det brukar jag använda näsan och lukta på vad regnet sköljt bort eller frigjort(förhoppningsvis något som doftar gott). Om vinden spelar lyssnar jag på hur det låter när den berör och vidrör det som finns i dess väg. För mig är detta att vara delaktig mitt i livets ögonblick, navet i tillvaron.
Det känns viktigt att hålla närvaron i nuet så länge jag kan för när jag väl är på jobbet är det så lätt att slukas upp av den mentala världen.
Mitt barnasinne är det som ständigt fyller mig med nya påhitt och håller mig levande.

7 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter att gå till jobbet! Du frestade mig att gå ut en runda faktiskt, nu när det är så fint väder. Jag cyklade till skolan nu på våren och det var så himla skönt! Det gäller bara att göra något roligt av det, för då är det faktiskt riktigt kul. Att cykla i medvind måste vara det roligaste som finns (enligt mig)..

  Kram!!

  SvaraRadera
 2. Underbart sätt att leva!

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där. Utövar det själv för sällan dock.

  SvaraRadera
 4. Känner igen det där. Att vara barnslig är en gåva när man blivit vuxen.
  Jag ser en liten flicka som hoppar fram efter vägen, stannandes då och då för att titta på en blomma eller insekt.
  Underbart!

  SvaraRadera
 5. Jag får känslan av att du verkligen njuter.

  SvaraRadera
 6. Du har verkligen lyckats förmedla njutningarna -en sådan vacker, liten text! Nu skär jag ner på skrivpuffandet ett tag, men tittar in emellanåt -ha en skön sommar med skrivandet, naturen och de dina! Kär hälsning från Sofie

  SvaraRadera
 7. Ja det gäller verkligen att stanna upp och ta till sig av det som finns runt omkring en.En härligt livsbejakande text.

  SvaraRadera