söndag 15 mars 2009

Den gåtfulla lådan

SkrivPuff Utmaning 72. 13 Mars. Vad du hittar i en låda som placerats utanför dörren.

Morgonen är ny, fåglarna kvittrar och äppelblommen öppnar sina knoppar och väntar oskuldsfullt på befruktning. Den gamla damen med det silvriga håret och rosor på de fint rynkade kinderna är mitt i upplevelsen av dagen som vaknar.

Hon har suttit i trädgården med sin guldkantade kaffekopp och pratat om allehanda ting med maken som för alltid lever i hennes hjärta. Mannen som för två år sedan stillsamt somnade in, lika stillsamt som han levt. Han som kunde lyssna inåt och ta ner musik från andra världar. Med sina händers känsla på flygeln översatte han vad han hörde till stycken som hänförde människor i tusental under åratal. Hon hade vandrat vid hans sida och skapat skönhet runt dem som en klangbotten till hans själ och hans lyssnande.

Hon känner hans närhet och sin saknad när hon går mot huset.
När hon närmar sig trappan får hon syn på ett låda utanför dörren. Hon ser sig omkring men där finns inte en skymt av någon människa. I lådan finner hon ett paket som är inslaget i glänsande silverpapper och under turkosa snören sitter två vita svanfjädrar. Under dem hittar hon ett litet hjärta där det med en mycket välkänd handstil står textat: Till min älskade!

Hon kan inte tro sina ögon och undrar om hon hamnat i himmelen utan att ens märka det. Tar om paketet med darrande händer. Försiktigt öppnar hon och ser den vackraste speldosa beströdd med pärlor. När hon snurrar den lilla veven omfamnas hon av hans välkända toner. Lycklig men omtumlad tar hon sig in till soffan och sjunker ner. Hon ler mot hans foto på flygeln och tro det eller ej men hans ena öga blinkar tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar