lördag 28 mars 2009

Vad var det som hände?

SkrivPuff nr 86. 27 Mars. Vad var det som hände....?

Vad var det som hände?

Ingen visste med säkerhet. En dag stod han bara där igen på trappan med en väska i handen. Han frågade om det gick bra att han flyttade in i pojkrummet ett tag. Iris hade naturligtvis ingenting att invända och trodde förstås att hon redan nästa dag skulle få veta vad som hänt.

Men han undvek henne. Han sov när hon gick till jobbet och var borta när hon kom hem. Ibland hörde hon honom sätta nyckeln i låset strax innan hon somnade in. Hans oro vandrade som en vålnad genom huset och sögs in i tapeterna. När Iris vaknade en morgon visste hon inte om det var en dröm eller om det var hans gråt som kramat hennes hjärta under natten.

Hon bestämde sig för att vänta ut honom för att få veta om det var någonting hon kunde göra. På kvällen tog hon sin stickning och satte sig framför Tv: n och beredde sig på en lång väntan. Hon vaknade i gryningen och insåg att hon fortfarande var ensam i huset. Full av onda aningar skyndade hon uppför trappan och in på hans rum. Sängen tom och obäddad, flera tömda burkar antidepressivmedicin på bordet annars inte ett spår av honom eller hans tillhörigheter.

Hon ringde omedelbart polisen och anmälde honom försvunnen. Tiden som följde minns hon inte mycket av mer än resorna mellan hopp och förtvivlan. Det blev hennes tur att medicinera för att orka möta dagen.

Det är 8 år sedan nu och hon sitter här med hans 7,5 åriga son och tittar på bilderna av hans spårlöst försvunne pappa.
Iris kämpar varje dag med fantasierna om hur livet kunde ha sett ut om hon inte varit så förbaskat försynt.

2 kommentarer:

  1. snyggt berättat. stark historia!

    SvaraRadera
  2. Mycket starkt! Inte bara du vill veta mer om mina personer:=)! Även jag skulle vilja veta mer! Om mannen som försvann och lämnade sin son utan far. VAd var det som drev honom? Du är en mycket bra berättare, tycker jag! Cissi

    SvaraRadera